Здравеите колеги!Колата ми има проблем с дисплея на километража.Цифрите светват почти на половина и ми е трудно да разчитам километража.Чувал съм че това е често срещана болежка при 166-цата,но имам чуството че маи само моя дисплеи е прецакан.Отварял съм таблото има един лентов кабел залепен на самия дисплеи а другия му краи е щракнат със букса за платката.Въпроса ми е някои сблъсквал ли се е с този проблем ,защото мен вече започна много да ме дразни това.Може ли да се оправи или да се оглеждам за друго табло?Ако сменя таблото как мода да запиша старите ми показания на новия километраж?Може ли да стане дисплеи от друга кола според вас примерно 145-ца?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с дисплея на километража....
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщениеЗдравеите колеги!Колата ми има проблем с дисплея на километража.Цифрите светват почти на половина и ми е трудно да разчитам километража.Чувал съм че това е често срещана болежка при 166-цата,но имам чуството че маи само моя дисплеи е прецакан.Отварял съм таблото има един лентов кабел залепен на самия дисплеи а другия му краи е щракнат със букса за платката.Въпроса ми е някои сблъсквал ли се е с този проблем ,защото мен вече започна много да ме дразни това.Може ли да се оправи или да се оглеждам за друго табло?Ако сменя таблото как мода да запиша старите ми показания на новия километраж?Може ли да стане дисплеи от друга кола според вас примерно 145-ца?..
Toyota Camry 2.5i v6 1989 - Обсъжда се съдбата й
Alfa 156 SW 1.9 jtd 2002 - Горката мъченица
-
В края на краищата се свиква,пък на ICS-са винаги можеш да видиш какви километри си изминал.Доста време се мъчих да хвана някаква логика в "капризите"на дисплея но след като не успях да му хвана цаката, реших и че и тъй може и до ден днешен си карам така.По принцип тези LCD започват да правят проблем след като загубят контакт в краищата на корпуса си,силно или слабо притискане довеждат до състояние което повече от колегите са кнстатирали на километражите си.Могат да се оправят в случай че проблема е от такъв род но играчката е голяма.
Comment
-
И на мен ми поискаха такава сума за таблото с уредите която ми се вижда не изгодна само за един дисплеи да давам.По принцип няма как да не се свикне при условие че аз така купих колата.Но вече нищо не може да се разчете и ме хваща нервата.Че от време на време масло трябва да се сменя все пак.Ще мисля варианти за консултации с някои ел. техник спец да чуем какво ще му е мнението5 Ланчии зад гърба си!
И една Alfa 166 със смесени чуства засега!
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщениеИ на мен ми поискаха такава сума за таблото с уредите която ми се вижда не изгодна само за един дисплеи да давам.По принцип няма как да не се свикне при условие че аз така купих колата.Но вече нищо не може да се разчете и ме хваща нервата.Че от време на време масло трябва да се сменя все пак.Ще мисля варианти за консултации с някои ел. техник спец да чуем какво ще му е мнението...
156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Проблема не е в лентовия кабел,както на беемветата,а в самия дисплеи.Успях да си намеря за 60 лева цяло табло и проблема е приключен.Няма да споменавам каква радост е сега и как погледа ми е само там и все едно друга кола карам!5 Ланчии зад гърба си!
И една Alfa 166 със смесени чуства засега!
Comment
-
И аз съм в клуба. Особено катое топло времето една цифра няма като хората. НИщо се не вижда. Ще проверя в някоя морга дали няма да ми дадат само дисплейчето, щото всичко друго са прекалени разходи за подобен проблемSkoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
-
Моя дисплей също не работи както трябва , но само от време на време ...
Както си показва 97 000 км на следващото палене изчезват наполовината .. :dsigpic
BMW e39 525tds PA4492BH
Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X
Comment
-
Колеги,и аз съм така!Ако някой намери решение освен със смяна на дисплея, да свирка,защото съм се замислил да го сменям и аз,ми дразни ме жестоко!
Comment
-
Колега, и при мен е така. Да ти кажа ,че се влияе от температурата. Колкото по-топло , толкова повече ти бягат числата и обратно.
Мен ако питаш не се занимавай и не наливай пари и разправии за такова нещо, защото най-вероятно ще купиш втора употреба, а това е проблем при 80 % от нашите коли поне, което пък ще рече ,че ще е същия..
Знам иначе , че се сменя само дисплея. Има колега от форума дето си го е сменял, така че се разрови
СполайSkoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
Comment